Starters gids

Dus u wilt starten met een eigen bedrijf.
Het leiden van een attractie verhuur bedrijf is fantastisch leuk maar bereid u er op voor dat het ook hard werken is .
Is een attractie verhuur bedrijf iets voor u ?

Nog steeds positief ? Indien het antwoord ja is kan u hier een goede start maken bij Airquee online, wij willen u graag helpen om er een succes van te maken , of het nu om een part-time bedrijf gaat of full-time bedrijf.ons doel is om het u makkelijk te maken , met advies ,aanwijzingen en informatie om de gang in uw verhuur te krijgen en te houden
Onderzoek de markt:
 • Welke andere verhuur bedrijven bevinden zich in uw omgeving ?
 • Wat bieden deze bedrijven aan ?
 • Welk is hun assortiment ?
 • Kunt u iets anders aanbieden of kunt u een betere service bieden ?
Als starter kan een goed markt onderzoek het verschil maken .
Welke artikelen gaat u aanschaffen
 • Het beste advies wat wij u kunnen geven is om het klein en simpel te beginnen, u kan bijv starten met 2x 4×4 A Frame springkussens of met 1x 4×4 en een 4×4 kussen met glijbaan zonder thema zo beschikt u over de meest gevraagde kussen en kan u alle kanten uit .
 • Ondanks dat u graag meer spektakel wilt , raden wij toch aan eerst ervaring op te doen en een reputatie neer te zetten .
 • Loop niet te hard van stapel totdat u er ook vraag naar heeft en ervaring heeft opgedaan.
 • Zoals in alle handel passeert ook de attractie verhuur verschillende fases,op dit moment zijn de artikelen voor kinderen onder de 5 in opkomst,eens dat u zich gevestigd heeft kan u overwegen om moddellen zoals de Airquee playzone met softplay in uw assortiment op te nemen .
Welke prijs moet u rekenen.
 • Dit kan zeer sterk varieren , het is altijd zinvol om rond u heen te kijken wat de gemiddelde prijzen zijn .
 • Hoewel het misschien aantrekkelijk kan zijn lager in te zetten dan uw collega’s , u moet niet uw eigen waarde en inbring vergeten .
 • Onze ervaring is dat de verhuurders hun prijzen aanpassen aan het service niveau dat ze leveren ,er is altijd geld te ver
 • Bereken uw kosten , het kan misschien zinvol uw werkwijze aan te passen ,zoals boekingen pas bevestigen als de aanbetaling is ontvangen , vraagt u transport kosten ? Tot hoever van huis wilt u leveren?
 • Denk er over na wat u het liefste heeft cash of pinnen
 • Wat gaat u doen als het weer slecht is ? Levert u gewoon uit , wat is het risico van afmeldingen ?
Hoeveel heeft u of hoeveel tijd wilt u in de verhuur stoppen .
 • Sommige verhuurders doen het naast hun beroep , andere willen het full -time doen .
Hoeveel medewerkers heeft u?
 • Als u alleen in het weekend tijd heeft kan u met twee kussens volstaan , indien er medewerkers zijn dan kan u grotere en zwaardere kussen verhuren als dit niet is dan zal u het met lichtere en eenvoudigere kussen moete doen .
Business strategie
1. Een voor een ,bedrijfs naam
2. Website die bij de naam hoort en een zakelijk e mail adres, indien u wenst kunnen wij u helpen snel en goedkoop een website aan te beiden sites die zich al hebben bewezen .
 • Zelf een site bouwen
 • Website laten ontwerpen
 • Reeds bestaande sites omzetten naar uw kleuren en met uw logo/ hier bij kunnen wij u helpen wij beschikken reeds over zo een site .
3. Maak een bedrijfs plan en budgetteer , weet wat je gaat doen .
 • loop de details van verhuur bedrijf na zoals, opslag kosten ,levensduur van het artikel,schoonmaak en onderhouds tijd ,rente en huur , advertentie kosten en reparatie kosten
 • Hoevaak moet een kussen verhuurd worden om zich terug te verdienenn met uw huidige verhuur prijzen . Denk er niet te makkelijk over , er kunnen zo weer concurenten opstaan, je kan wel starten met het beste van dat moment echter je zal wakker moeten blijven en regelmatig moeten veranderen en bij sturen kortom reageren op geluiden uit de markt.
4. Hou altijd rekening met de informatie die tot je komt , iemand die op je facebook pagina reageert, deze hoeft niet altijd gelijk te hebben .
5. Loop je plannen na , die nodig zijn in uitzonderlijke gevallen – loont het de moeite om een reserve blower te hebben ?
6. Ben eerlijk en betrouwbaar, werk naar een goede reputatie toe, de goedkoopste zijn betekend niet dat je de beste bent .
7. Administratie, niemands favoriete bezigheid, maar eenmaal degelijk opgezet kan het veel tijd schelen vooral op de lange termijn .
Verzekering
 • Alhoewel het niet verplicht is , is het wel raadzaam om een bedrijfs aansprakelijkheid verzekering af te sluiten , de enigste manier om uw attracties in te dekken is een erkend certficaat zoals u dat van Airquee krijgt dit certificaat is door een erkend Nederlands keur instituut opgesteld , en voldoet aan de strengste eissen EN 14960 2013 , u mag geen kussen commercieel exploiteren als u niet beschikt over zo een certificaat , indien u voor het gerecht moet verschijnen en u beschikt niet over zo een certficaat , zal u veel problemen tegen komen , vraag eventueel ons om nadere uitleg .
 • Alle leuke events kunnen zo uitdraaien op een probleem , het niet naleven van de gekeurde handleiding ( deze handleiding is onder deel van de 14960 evenals het gebruikte materiaal)kan u vervelende claims opleveren .
 • Uw kussens kunnen gestolen worden , vandalisme beschadiging of brand alles is mogelijk , sluit hiervoor een degelijke verzekering af , zelfs voor reeds gevorderde verhuur bedrijven is het moeilijk om zo een klap te boven te komen .
 • Vele verzekeringen eissen en degelijke inspectie van de springkussens,u moet deze inspectie aan tekenen in het logboek wat Airquee meelevert , als u toch beslist springkussens te verhuren zonder EN 14960 2013 certificaat gemaakt door een Nederlands keur instituut dan bent u bij controle van de NVWA ( keuringsdienst)strafbaar en kan het kussen in beslag worden genomen.
Risk assessment
 • Het hangt altijd af van waar en hoe het kussen wordt gebruikt, nogamaal wij adviseren u de tijd te nemen , het kussen zo te gebruiken als in de handleiding van Airquee uitvoerig beschreven , ook een gekeurd kussen verkeerd beheerd geeft problemen en kans op claims in geval er iets gebeurt met de gebruiker .
 • We kunnen u helpen en ondersteunen zie de handleiding maar het toepassen zal toch echt door u zelf gedaan moeten worden .
Verhuur condities
Het is belangrijk uw verhuur condities op papier te hebben en liefst geponeerd bij de KVK
Verhuur contracten
Verhuur en levering condities behoren door uw klant te worden ondertekend , klant moet ook tekenen dat ze de condities heeft doorgenomen
Aan de slag- ik heb mijn eerste aanvraag, wat moet ik nu doen .
Belangrijk en boven alles , U MOET ER VOOR ZORGEN DAT DE KINDEREN EN IEDEREEN EROM HEEN VEILIG IS .
Resume, u heeft uw bedrijfsnaam , de website werkt,een mooi Airquee springkussen klaar voor gebruik incl een EN 14960 certifcaat , huur aanvragen komen binnen , hoe nu ?
Uw eerste aanvraag ! Hiervolgen bruikbare tips om u zo goed mogelijk voor te bereiden .
 1. Wordt het kussen binnen of buiten gebruikt
  • Indien binnen : is er genoeg hoogte , kunnen de kinderen het plafond raken ?
 2. Klant gegevens en adres
 3. Gsm number
 4. Hoe lang wenst klant te huren
 5. Op welke ondergrond staat kussen dit ivm ankers
  • Correcte procedures staan ook in de handleiding
 6. Hoe groot is de ruimte waar het kussen komt te staan , is het groot genoeg om alles veilig uit voeren .?
 7. Is er voldoende ruimte het kussen binnen te brengen
  • Indien nodig kan u het kussen opnieuw oprollen om transport naar binnen mogelijk te maken .
 8. Moeten we langs de woonruimte van de klant .?
  • Indien ja , ga dan na of er ruimte is en dat de vloer beschermt is .
Meld aan de klant dat u een ID nummer nodig heeft .
Meld aan de klant wat u betalingscondties zijn en dat u betaling wenst voor levering .
Indien uw kussen een nacht bij de klant blijft meld dan hoe u wilt dat het kussen de nacht doorkomt eventueel kunt u een extra borg vragen .
Vertel de klant wie en op welk tijdstip het kussen wordt opgehaald , dit voorkomt diefstal door andere.
Inspecteer uw kussen bij levering met de klant samen en bij ophalen om er zeker van te zijn dat alles in orde is vermeldt dit dan op de afleverings bon .

Belangrijke informatie.

Zorgplicht.

Hoezeer u ook kiest voor uw werk als verhuurder, wees u ervan bewust dat u een zorgplicht heeft Er zijn bepaalde richtlijnen die goed op lezen zou, zoals PUWER 1998/9. Alle instrumenten en apparatuur die wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden vallen onder deze regeling. Helaas zijn er geen specifieke instructies we kunnen geven, mensen hebben de betrokken onderdelen zelf te vinden, maar het is belangrijk om de naleving en de zorg te laten zien.
Marketing
Eens uw website klaar en eenmaal loopt , probeer het dan ook hoog op de zoekmachine ranking te krijgen , blijf de site updaten en actueel houden .Probeer ook het nieuws te halen in regionale bladen , deel flyers uit bij scholen of leg deze weg op plaatsen waar u denkt dat uw klanten zullen komen , draag de naam van uw bedrijf uit middels banners en spandoeken .
Binnen verhuur
Het is aan te bevelen om bij het binnen plaatsen grondzeilen te gebruiken om beschadiging aan de vloer te voorkomen , voor meer details lees de handleiding over binnengebruik .
Buiten verhuur
Voor buitengebruik moet u zich afvragen of u dat ook in de winter wil doen , dus van october tot maart , het is vroeg donker en vooral onvoorspel baar weer, dit brengt extra schoonmaak activiteiten met zich mee,pasen wordt over het algemeen gezien als start van het nieuwe seizoen , wilt u toch in de winter verhuur activiteiten hebben denk dan aan kussen die binnen kunnen staan .
Met afmetingen van tuinen bent u afhankelkijk van de betrouwbaarheid van de klant , als u arriveert op de lokate en er is niet genoeg plaats stel dan het kussen niet op, de kans op ongelukken is vele malen groter en het is uw verantwoordelijheid , u hgeeft immers besloten dat het kan opgebouwd .
Transport
Airquee”s E range is mede ontworpen voor de verhuurder , dit ziet u terug in het gewicht van de kussens en het makkelijk oprollen .Onze 3×4 en 4×4 incl blower passen eenvoudig in een 5 deurs, indien u grotere kussens wenbst is een aanhanger de oplossing of een kleine VAN, een steek wagen is handig om het kussen eenmaal uit de auto op plaats van bestemming te brengen .
Schoonmaak
Schoonmaak is een serieus deel van uw werkzaamheden ,niemand wil een vies en vuil stinkend kussen op een feestje, en vuil wordt ieder kussen hoe dan ook , schoonmaken na ieder gebruik is dan ook wenselijk .Er zijn van alle soorten reinigings middelen op de markt kijk voor gebruik op het etiket, maar u kan ook baby doekjes , water en zeep gebruiken .
Opslag
Waar laat u uw kussens als ze niet gebruikt worden , het moet een droge plaats zijn die niet te veel last heeft van temperatuur schommelingen . Om schimmel vorming tegen te gaan .
Accesoires
Onderzeilen /reserve blower
Diefstal
Ben er u van bewust dat verhuur bedrijven soms het doelwit kunnen zijn van dieven,het komt niet vaak voor maar er zijn wat signalen die u ter harte kan nemen ,bijv als u twijfeld of het wel een geschikte lokatie is voor kinder feestjes .
Reparaties en inspecties
Alle Airquee attracties voldoen aan EN 14960 2013 normen en elk Kussen wordt geleverd met een Certficaat goedgekeurd door de NVWA let door op!!!!!!!!!!
Geen twijfel hoe iets ook is gemaakt , u dient het altijd goed op te letten , we bevelen aan het kussen voor ieder gebruikt te inspecteren , door kleine problemen te kop in te drukken voorkomt u grote problemen, in die gevallen dat u een serieus probleem heeft kan Airquee u wellicht helpen.Onze reparatie specialisten verhelpen meest van de problemen , indien u een reparatie aanbiedt gelieve een foto mee te sturen , u kan een afspraak maken en klaar terwijl u wacht 0031-165-533754
Het kopen van een kussen .
Kwaliteit
Kwaliteit van een kussen is wel het belangrijkst , zelfs het mooiste kussen gemaakt van slecht materiaal zal niet lang meegaan en snel lelijk zijn , een kussen gaat altijd kapot als u het niet kan hebben . Wij van Airquee gebruiken eigen gemaakt 630Gr brandvertragend zeildoek wat ruim voldoet aan de in de EN 14960 2013 materiaal norm en treksterkte .
Ieder door Airquee geproduceert springkussen wordt volledig in eigen beheer gemaakt zonder tussen komst van derden ,wij nodigen al onze klanten of toekomstige klanten uit onze europese fabrieken of ons hoofd kantoor in Bristol te bezoeken .
Het aankopen van gebruikte kussens.
Er zijn een hoop gebruikte kussens te koop, het kan u 100 eu voordeel opleveren maar dan wel zonder enige garantie, direct van de producent kopen kan een hoop ellende voorkomen , indien u toch direct van de handelaar koop zorg dan dat u een logboek , handleiding en certifcaat ontvangt, indien u deze verplichte documenten niet meegeleverd krijgt bent u verantwoordelijk en pleegt u een misdaad.
Vergeet u uw consumenten rechten indien u bij een gerespecteerde verkoper koopt .
Niet goed geld terug & garantie
Wij van Airquee hebben goed geluisterd naar uw wensen , en omdat wij in onze producten geloven bieden wij een 100% “niet goed geld terug “garantie ( lees de voorwaarden )